Intimni razgovori sa LJUBIMCIMA

Prvobitno objavljeno na VESTRATEK blogu:

Vaši psi i mačke poveravaju vam male tajne koje im mnogo znače: neke od njih verovatno ste već otkrili, ali uvek ima mesta za nova saznanja

Piše Biljana Plazinić

Foto Pixabay

Mnogi vlasnici su u nedoumici pred “novitetima” u ponašanju njihovih četvoronožaca. Oslušnite ih pažljivije i razumećete šta žele da vam poruče.

Ako mašem repom, ne tražim uvek više maženja

Istraživanja kažu da mašemo repom malo udesno kad nam se nešto sviđa. Rep ulevo znači da nas nešto plaši.

Ne češljaj me bilo kakvom četkom

… izaberi pravu za moj “kaput”: gumena će poboljšati cirkulaciju i ukloniti prljavštinu, a ona sa čekinjama će ukloniti suvu i opalu dlaku.

Ne nagrađuj me previše

Želiš mnogo čemu da me naučiš, ali me poslastice koje kriješ u džepu ne motivišu. Mnogo me hraniš! Svedi nagrade na minimum, pa ću se “baciti” na učenje!

Ne suši me fenom posle kupanja!

Nemoj koristiti aparat za sušenje koji me plaši. Pospi malo kukuruznog skroba na koren moje dlake. Skrob će apsorbovati ulje i masnoću i raspetljati umršenu dlaku, a ja ću biti veseo dok me četkaš.

Ne požuruj me dok obavljam nuždu

Postoji razlog zašto dugo kružim unaokolo dok ne čučnem: instinktivno se usklađujem sa magnetnim poljem Zemlje. (Ovo su rekli naučnici koji su, da bi shvatili naše “kruženje”, posmatrali 70 pasa koji su tokom dve godine obavljali veliku nuždu 1.893 puta).

Ne dozvoli da dugo spavam

Mnogi problemi u mom ponašanju se mogu rešiti ako me svakodnevno izvodiš napolje, da bih se igrao najmanje 20 minuta.

Star sam, ali ne smem da jedem sve što želim

Ako imam artritis, biću srećniji kad dobijem dnevni dodatak sa glukozaminom. On štiti moje istrošene zglobove i hrskavice..

Pročitajte još Lose navike kad pas jede ono sto se ne jede

Ako me izgubiš…

…prvo me potraži u okolini, a potom i u najbližim prihvatilištima za životinje. Da bi sebi olakšao potragu, nabavi mi mikročip dok sam još mali.

Ne volim da hvatam laserski zrak!

To me mnogo nervira, jer ne mogu da ga uhvatim, a živim za lov! Ako ne možeš bez lasera, zakači na njegov kraj igračku koju mogu da uhvatim. U suprotnom, čitaj strip!

 

IZVOR: Članak Intimni razgovori sa LJUBIMCIMA je preuzet sa Pet svet.rs internet stranice.

  • vestratek C250 cbd ulje za mačke

    рсд3.300,00

    Dodaj u korpu

  • This post was originally published on this site

    Оставите одговор